Избелване на зъби

Избелването е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества осъществяват окисляване, а с това и обезцветяването на различни наслагвания в емайла на зъбите, а това връща белия цвят на зъбите. 

Съвременното избелване с подходящи и качествени материали е безвредно. Избелването на зъбите помага не само да се сдобиете със сияйна усмивка, но и да се премахнете някои оцветявания и петна по зъбите.


  • Обща информация

При домашното избелване на зъбите обикновено се налага пациентът да извършва процедурата по избелването ежедневно в продължение на няколко седмици. За сравнение, броя на процедурите, които трябва да бъдат проведени при клиничното избелване на зъбите е многократно по-малък, а в някои случаи е достатъчно дори само еднократното им приложение.При системата за домашно избелване се използват шини и избелващ гел.

За крайния ефект на избелването влияят различни фактори – степен на оцветяването, процент на активната съставка, използване на светлина за ускоряване на процеса и др.