Порцеланови фасети и пломби

Фасетите и естетичните пломби вече са утвърден и изпитан факт, способен да даде на всеки красотата, която търси за себе си. Стремежът към съвършенство води към постоянно развитие и напредък, а висококачественият порцелан е еволюция в тази област. Днес, порцелановите фасети и пломби заемат трайно и непреходно място, в света на естетиката и са се наложили като основен козметичен и естетичен стандарт в денталната медицина.  


  • Обща информация

Порцелановите фасети са разработени за естетично възстановяване на оцветени, разрушени и леко изкривени предни зъби. Това са много тънки пластинки от порцелан, които се изработват и поставят при минимално изпиляване на зъба или без изпиляване. Свързват се химически към зъба и макар порцеланът да е крехък материал, когато се свърже здраво към зъбната повърхност, той е много стабилен и издръжлив.

С порцелановите фасети е възможна пълна промяна на зъбите – корекция на тяхната форма, размери, на цвета им, на положението им в зъбната дъга. 

Благодарение на способността си да пропуска светлина циркониевият порцелан придава естествен вид на фасетите и коронките, който е в хармония с естествените зъби и по този начин се постига отличен естетически резултат.

Предимствата: Порцелановите фасети и пломби са по-трайният и естетичен вариант, дават възможност да се постигне абсолютна естественост на зъба, щадят венеца и не го увреждат, не променят цвета си с времето.

Недостатъци: предполагат повече посещения отколкото за обикновена директна композитна или амалгамена пломба, по-висока цена, изискват изключителна прецизност при работа.