Циркониеви корони и мостове

Циркониевият оксид се отличава от останалите материали с невероятната си якост на огъване от 1200 - 1400 MPa, счита се за най-надеждния материал – наричан е „бяла стомана“ и изключително подходящ дори при дълги мостови конструкции.

Коронката обхваща зъба от всички страни и по този начин го предпазва от счупване и кариес като го изолира от бактериите в устната кухина.


  • Обща информация

Циркониевите корони са доказани керамични възстановявания, които съчетават естетика, стабилност, трайност и отлична поносимост от организма.

Коронките и мостовете, изработени от цирконий, са високоестетични поради добрата си светлопропускливост, отсъствието на метал в конструкцията и липсата на нежелания синиьо-сив метален цвят на венеца, който често прозира при металокерамичните конструкции. Със своите здравина и лекота, превъзхождат многократно тези на стоманата и титана, те са са изключително устойчиви и на счупване. Циркониевите коронки и мостове са най-близки до естествените зъби. Характерно за тях е че се изработва сърцевина от циркониев диоксид, която е аналогична на металното кепе при металокерамичните коронки, върху която се нанася специален порцелан. Кепето от циркониев диоксид е изключително точно, тъй като се проектира и фрезова /изрязва/ с помощта на компютър. Така те прилягат максимално добре към изпиленото зъбно пънче.